Spelregels

Fair play

Fair play, iets wat niet meer weg te denken is in de traditionele sport. FIFA heeft er tegenwoordig een jaarlijkse prijs aan gehangen. Aangezien we met Home of esports vaak de vergelijking maken tussen esports en traditionele sports kan fair play op ons platform niet ontbreken. Sterker nog, fair play in de online wereld is in onze ogen nog belangrijker, het heeft nog meer te maken met de directe resultaten van jou en je tegenstanders.

Daarom hanteren wij de volgende regels, die gekoppeld zijn aan jouw persoonlijke account:
Fair play op het home of esports platform heeft vooral betrekking op het correct doorgeven van wedstrijduitslagen en het tonen van gepast gedrag op de chat en tijdens de wedstrijd.

In het profiel waarmee je bekend bent bij Home of esports, is een fair play button geplaatst, deze button kan 3 verschillende kleuren bevatten.
1. Groen: Het niveau waar iedereen ook op begint. Je staat bekend als fair play speler en geeft correct de wedstrijduitslagen door en toont geen ongepast gedrag.
2. Geel: Het niveau waar je op terecht komt na 1 'overtreding'. Je hebt 1 keer niet correct de wedstrijduitslag doorgegeven of je hebt ongepast gedrag getoond op het platform. Iedereen in de Home of esports community kan deze button zien. consequenties
3. Rood: Het niveau waar je op terecht komt als je na de eerste overtreding weer de fout in gaat. De rode button betekent dat je niet meer actief kan spelen op het platform voor ... maanden. Hierna ga je terug naar de gele fair play button, in je profiel staat een kanttekening hoe vaak je op rood hebt gestaan. Na 3x rood kan je niet meer deelnemen op het platform en tevens niet aanwezig zijn bij fysieke toernooien georganiseerd door Home of esports.

Last but not least: #livethegame

Tournament game rules online platform

Voor het online platform heeft Home of esports een aantal standaard spelregels opgesteld. Deze regels gaan ervoor zorgen dat de kansen zo eerlijk mogelijk verdeeld worden en dat bij alle toernooi formats alles volgens planning verloopt. Voorop staat dat per toernooi de spelregels kunnen verschillen, denk aan speltype (FUT, clubs, landen) of bijvoorbeeld aan de regio waarin het toernooi gespeeld gaat worden. Mochten er algemene onduidelijkheden of vragen zijn kan er altijd contact gezocht worden met Home of esports.

1. De algemene spelinstellingen:

Uitnodigen: Je kan de tegenstander uitnodigen via het online vriendschappelijk format met de volgende instellingen:
- Lengte per helft: 6 minuten
- Besturing: Willekeurig
- Wedstrijd snelheid: Normaal
- Team type: Online

Teamkeuze: Afhankelijk van het toernooi; Landen & clubs, waarbij elk beschikbaar team uitgekozen mag worden OF FUT Squad.

2. Tijdens de wedstrijd:

2.1. Online inchecken
Een halfuur (0.5 uur) voordat het toernooi van start gaat dien je online in te checken om er zeker van te zijn dat we alleen actieve spelers in het toernooischema verwerken. Doe je dit niet kan je niet deelnemen met het toernooi.

2.2. Start
Om een wedstrijd te starten volg je de volgende stappen:
1. Je tegenstander staat in het toernooischema, op zijn profiel kan je zijn PSN ID zien, deze voeg je toe aan je vriendenlijst.
2. Ga naar het online speltype menu
3. Selecteer vriendschappelijk
4. Selecteer de algemene spelinstellingen zoals genoemd bij punt 1
5. Nodig je tegenstander uit en start de game

2.3. No show
Als je tegenstander niet komt opdagen binnen 10 minuten nadat de ronde van start gegaan is, win je automatisch de game. In de app kan je aangeven dat je tegenstander niet is op komen dagen, je krijgt dan een automatische win met 1 doelpunt.

2.4. Connectie problemen

Om connectie problemen te voorkomen is het van belang om de best mogelijk NAT type te selecteren:
- Beste NAT-type: Type-1 Open
- Meest voorkomend en prima om mee te spelen: Type-2 Moderate
- Minst goede NAT-type: Type-3 Strict.

Mocht het voorkomen dat je niet in staat bent om te connecten met je tegenstander worden er van beide spelers een foto gevraagd (in de app). De internetsettings en verbindingsstatus bepalen in dit geval wie de winst krijgt. Mocht het NAT-type gelijk zijn wordt er vanuit gegaan dat diegene met de laagste internetverbinding de veroorzaker is van de disconnection.

2.5. Noteren van uitslag

Na de wedstrijd moet er via de Home of esports app door beide spelers een uitslag ingevuld worden. Komen de uitslagen overeen, zullen de punten en statistieken automatisch worden doorgevoerd in het platform. Worden er verschillende uitslagen ingevuld, krijgen beide spelers 2 uur de tijd om met bewijsmateriaal te komen van desbetreffende uitslag. Het is dus altijd van cruciaal belang dat je een foto maakt van de uitslag met de camera in de app.

2.6. Puntensysteem ELO
Uitleg over puntentelling en ELO systeem. Verschil tussen FUT wedstrijden en club/landen wedstrijden.

Tournament game rules offline experiences

Voor de offline experiences van Home of esports zijn wederom een aantal algemene spelregels opgesteld. Deze spelregels zorgen ervoor dat de game experiences voor iedereen gelijke kansen biedt en dat de experiences volledig volgens planning verlopen. In overleg met de initiatiefnemers kunnen deze regels worden aangepast waar nodig.

1. De algemene spelinstellingen

Alle game oplossingen hebben dezelfde standaard instellingen:
- Lengte per helft: 4 minuten
- Wedstrijd snelheid: Normaal
- Teamkeuze: landen en clubs (met uitzondering van XI teams) of FUT Squad
- Camerastand: standaard
- Moeilijkheidsgraad: amateur

Show ticker