Businessclub

European Summer Cup '21

24 landen en 24 content creators: gegarandeerd spektakel

European summer cup overview
Client
Ss1white
Service
  • Online events
  • Esports Marketing
Game

Online event met content creators en esporters

De nationale FIFA21 competities waren gespeeld en het wachten was op het WK FIFA wat over een paar weken plaats zou vinden. Een periode waar de kijkcijfers voor FIFA21 zakken en waar weinig FIFA21 content gecreëerd wordt. Wat kun je doen om de fans toch te vermaken in deze periode? Dan ga je kijken naar wat wél populair is en kijk je of je daaropin kan haken.

24 top-level FIFA creators

€1500,00 prijzenpot

Het Europees Kampioenschap 2020 (gehouden in 2021) stond voor de deur. We bedachten een tof concept waarbij we de actualiteit van het EK2020 en de populariteit van content creators en esporters bundelden. We nodigden 24 influencers uit de FIFA scene uit om deel te nemen aan de European Summer Cup ’21. Door een aantal fantastische partners te koppelen aan de European Summer Cup ’21, konden we een mooie prijzenpot van €1500,00 beschikbaar stellen voor de deelnemers.

Concept

Live loting met PECMAN038

Aan het EK2020 deden dit jaar 24 landen mee. We wilden graag het EK2020 simuleren met onze European Summer Cup ’21. We bedachten om 24 influencers uit te nodigen. Door middel van een loting, welke live uitgezonden zou worden op Twitch en YouTube, koppelden we een land aan de influencer.

Alle deelnemers werden verplicht hun eigen wedstrijden te streamen op hun eigen twitch kanaal. Het Home of esports kanaal zorgde voor een schakelprogramma. De deelnemers speelden allemaal met speciaal ontwikkelde European Summer Cup ’21 overlays, waar onze partners zichtbaar op waren!

Uitvoering

Extra exposure: Nightbot

Zodra bekend was welke land de influencer toegewezen had gekregen, moesten ze een team gaan samenstellen met minimaal 5 spelers uit dat desbetreffende land.

We gebruikten ons toernooi platform voor het bepalen van de volgorde van wedstrijden. Ook hielden we hier real time de poule standen bij. Zo konden alle deelnemers makkelijk zien hoe zijn of haar favoriete influencer het aan het doen was. Deze was volledig ingericht in de stijl van de European Summer Cup ’21 en ook hier konden we weer zichtbaarheid voor onze partners genereren. Via de tool nightbot zorgde we ervoor dat het platform bij iedere streamer in de chat meerdere keren voorbij kwam.

Partner activaties

Gepersonaliseerde FUT Cards

Om onze partners te activeren bedachten we twee toffe trofeeen welke gewonnen konden worden. De Werkis werker van het toernooi: voor de deelnemer die met een minder team een bijzondere prestatie had geleverd en de Kontrolfreek award, voor degene die de mooiste skill goal had gemaakt. Deze prijzen werden verdeeld naar aanleiding van een stemming op Instagram.

Op de finaledag mochten we van Steelseries ook nog eens een toffe headset verloten onder de kijkers. Dit zorgde ervoor dat we deze gehele dag raids kregen van de deelnemers. Wie wil die toffe headset nou niet?

Live uitzendingen

7 dagen live

Vervolgens speelden we de European Summer Cup ’21 tijdens de eerste week van het EK2020.

We begonnen onze European Summer Cup ’21 met Poule A op de dag dat het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd van het EK speelde, om zo lekker in de sfeer te komen voor het EK. Vervolgens speelden we per avond een poule. Elke avond waren er dus 5 live uitzendingen op Twitch en YouTube. In ongeveer 1,5 uur per avond, werden er 6 poulewedstrijden gespeeld.

Tijdens het toernooi werden er op Instagram volop teams gedeeld, uitslagen gepost en live standen geüpdatet.

Op de zaterdag speelden we vervolgens de achtste finales en op de zondag speelden we de kwartfinales, halve finales en finale!

Jochem van Waarde - Steelseries

Home of esports made a fun and unique concept with an excellent timing during the hype of the euro's 21. With their big network of gamers they made sure the reach and audience was big and divers

Jochem van waarde PF
Resultaten

Esports as brand activation

50.783

livestream views

`

60.585

feed content views

`

221

gedeelde stories onder 200.000 volgers

`

24

esporters en content creators

`
△ △ △

Vragen of contact?

Heb je een vraag of wil je een samenwerking aangaan? Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën over esports & gaming. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.