Businessclub

Optimale gaming & esports reis

De Graafschap x Home of esports: een esports journey met online en fysieke gaming events.

DSC 0456 2
Client
Graafschap
Service
  • Online events
  • Offline events
  • Esports Marketing
Game

De vervolgstap in het bereiken van de jonge generatie fans

Na drie De Graafschap ‘Bliefthuus’ FIFA 20 toernooien met ruim 300 deelnemende jongeren wilde De Graafschap graag een volgende stap zetten in de ‘esports journey’ die in maart 2020 van start was gegaan.

Samen met gemeentes uit de Achterhoek en Achterhoek in beweging riepen we de Achterhoekse FIFA cup tot leven! Grote doel: Het bereiken, begrijpen en binden van de jonge doelgroep tijdens de lastige corona periode.

Concept

Uitgerust en voorbereid om grote professionele events te organiseren

De Graafschap x Home of esports: 10 professionele gamestudio's op locatie zodat 40 deelnemers tegelijk konden spelen. Met onze schakelstudio met duplicatiesoftware kunnen we op elk moment de juiste highlight van de wedstrijden tonen op 2 grote schermen.

Impressie content

Taylor-made branding is the core of good communication

Socials 2
210114 Bliefthuus4 graafschap stilstaand
20 04 14 uitslag insta
Socials 3
Achterhoekse FIFA Cup BASIS
Resultaten

Esports & Gaming als marketing tool

150

Deelnemers in de Online Achterhoekse FIFA cups

`
200919 degraafschap opzet hoe

300

Deelnemers in de Online Bliefthuus FIFA toernooien

`

80

Deelnemers op de FIFA, sports & fun middag

`
20200919 77

256

Gescoorde doelpunten

`
Fifa game de graafschap

Co-creatie en verbinding met de jonge generatie

Het toffe aan deze dag vol plezier was dat we een combinatie hadden gemaakt tussen de online FIFA skill games en fysieke FIFA skill games.

Je kon voor zowel de fysieke als online skill games punten verzamelen en uiteindelijk prijzen verdienen. Op deze manier kwamen we de gemeentes en Achterhoek in Beweging tegemoet met het grootste uitdaging voor dit soort instanties rondom gaming: ‘Moeten we gaming en esports wel stimuleren door dit soort initiatieven aan te moedigen’? JA!

Michael Ogubai - De Graafschap

Home of Esports is een een deskundige organisatie. Ze zijn zeer behulpzaam en flexibel bij het organiseren van zowel online als offline toernooien. De fysieke activiteit in het stadion De Vijverberg werd zeer professioneel georganiseerd. Ook denken ze goed mee in het ‘how & what’ van de Esports activiteiten. Al met al zijn wij zeer tevreden over onze samenwerking.

Michael Ogubai
△ △ △

Vragen of contact?

Heb je een vraag of wil je een samenwerking aangaan? Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën over esports & gaming. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.