Team THRLL bereikt Play-offs Dutch League en strijdt mee voor een ticket richting het internationale EU Masters.

  22-03-2020
  Tjerk van der Maten
  Leestijd: 3 minuten

Kampen – De laatste speelronde van het eerste split van de Nederlandse League of Legends competitie is inmiddels gespeeld, dit betekent dat de zes teams twee keer tegen elkaar gespeeld hebben. Na een valse start heeft Team THRLL zich meer dan uitstekend herpakt, het team mag zich klaarmaken voor de semi-finals van de play-offs aankomende donderdag.

In de voorlaatste speelronde was een plek in de play-offs in feite al veiliggesteld, op basis van de ijzersterke resultaten in het tweede gedeelte van het eerste split kon nummer vijf, mCon esports, Team THRLL niet meer inhalen. Vervolgens werd in de laatste speelronde plek drie veiliggesteld met een win op mCon esports. Nadat er vier keer verloren werd in de beginfase was de start van de competitie twijfelachtig, de coach en de spelers bleven daarentegen het vertrouwen houden. Coach Floris ‘Vamir’ Tuijn bracht de spelers samen en lanceerde de ‘beruchte’ bootcamp na de valse start, de rest is geschiedenis.

Floris ‘Vamir’ Tuijn: ,,De eerste helft van de split voelde als een warm-up, desondanks de losses hebben we de moed zeker niet opgegeven. Extra trainingen waaronder een bootcamp hebben ons in de goede richting gezet. Ik ben trots op de inzet van het team, nu we in form zijn gaan we met volle vertrouwen de play-offs in!“”

Coach Floris 'Vamir' Tuijn met een analyse tijdens de bootcamp van Team THRLL

Afgelopen dinsdag was het erop of eronder voor Team THRLL. In een sensationele best-of-three-format werd er 2-1 gewonnen en was het nipt te sterk voor Dynasty waardoor een plek in de semi-finals werd veiliggesteld. Team THRLL treft hier het sterke DefuseKids, zij verloren vorige week de eerste play-offs wedstrijd van PSV esports. De winnaar van deze confrontatie stroomt door naar de finale, hier zal tegen PSV esports gestreden worden voor 2500 euro en een ticket die kans geeft op het internationale EU Masters toernooi.

Live volgen? De wedstrijd tussen Team THRLL en DefuseKids is donderdag 26 maart live te zien vanaf 19:00 op het Twitch-kanaal van Gamelux! #Livethegame

Show ticker