Team PEC Zwolle eSports Landskampioen edivisie 2019 – 2020

  23-03-2020
  Tjerk van der Maten
  Leestijd: 2 minuten

PEC Zwolle heeft de landstitel van de edivisie binnen! In een volgepakt AFAS Live keken duizenden fans mee hoe AFC Ajax in de finale werd verslagen.

PEC Zwolle eSports kwam het seizoen stroef op gang met veel nipte verliespartijen. Tony Kok (Playstation) en Jonas Ghebrehiwot (Xbox) wisten niet het goede gevoel te vertalen naar winstpartijen. Ook coach Stefan Vellinga had een moeilijke klus te klaren, maar bleef geloven in het team. Uiteindelijk wist PEC Zwolle eSports zich op fortuinlijke wijze als 14e te plaatsen voor de playoffs, hier werd nummer 3 Vitesse Arnhem knap verslagen waardoor team PEC zich plaatste voor de finale in AFAS Live. Daar werd afgerekend met FC Utrecht en Heracles Almelo waardoor de finale tegen het torenhoge favoriete AFC Ajax gespeeld moest worden.

Deze finale had alles van een ware thriller in zich. In de eerste wedstrijd tussen Tony Kok en Ajacied Curtis Poole liep de spanning al behoorlijk op. Een gelijkspel in de reguliere tijd en verlenging eindigde in een spannende penaltyreeks die werd gewonnen door Tony. De tweede wedstrijd tussen Jonas Ghebrehiwot en Dani Hagebeuk eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na verlenging ging ook de tweede penaltyreeks naar PEC Zwolle en daarmee kroonden de Zwollenaren zich tot landskampioen 2019 – 2020.

Het nieuwe seizoen van de edivisie gaat maandag 2 maart van start!

Show ticker