How to: Verantwoord gamen? Partnership met WeLoveSociety!

  16-11-2019
  Tjerk van der Maten
  Leestijd: 2 minuten

Gamen is erg populair in Nederland. Met de groei van esports initiatieven zoals de eDivisie en de F1 esports pro series, is de afgelopen jaren een grote stap in populariteit gezet. De grote game-ontwikkelaars weten perfect op in te spelen met 'verslavende' in-game features, waardoor gamers steeds langer blijven spelen. Al die uren fanatiek naar een beeldscherm kijken is leuk, maar heeft soms een keerzijde. Met persoonlijke ervaringen van onze esporters en de expertise van #welovesociety hebben we de ideale combinatie om deze keerzijde over te brengen op onze jonge doelgroep!

Na verschillende brainstormsessies en activatie-plannen zijn we eind september een samenwerking gestart met #welovesociety. #welovesociety streeft naar een samenleving waarin iedereen zich gewaardeerd en geaccepteerd voelt en geeft voorlichtingen en trainingen rondom maatschappelijke thema’s voor het onderwijs, bedrijfsleven en de (semi-)overheid. #welovesociety inspireert en confronteert mensen direct, waardoor het gedrag positief wordt beïnvloed.

Begin oktober is het concept gecreëerd waarin esporters Tony Kok & Stefan Vellinga, beiden uitkomend voor PEC Zwolle, persoonlijke verhalen vertellen over de drie pijlers: gameverslaving, online privacy & cyberpesten. Helaas ontvangen Tony & Stefan ook vaak haatberichten en hebben zij de gevaren van online privacy persoonlijk meegemaakt. In overleg met de esporters is onderzocht hoe we jongeren nog bewuster kunnen maken van het belang van de eerder genoemde onderwerpen. Doormiddel van video’s is in beeld gebracht welke verleidingen zij tegen komen in het gamen en de online wereld. Wat hebben ze meegemaakt en hoe hebben ze hiervan geleerd? Wat zijn nou echt tips die het verschil kunnen maken?

Meer informatie nodig? Check onze Social responsibility page of neem Contact met ons op!

Show ticker